Sådan holder du dig selv motiveret under et vægttab

By | november 27, 2019

Det er langtfra sundt at være meget overvægtig, og dette kan motivere de fleste til et vægttab. Men at holde den sunde livsstil med tiden, og på længere sigt vedligeholde motivationen til ikke at tage på igen kan være svært. Og mange falder i fælden med junkfood og nemme løsninger igen forholdsvist hurtigt efter, man har set de ønskede resultater. For at undgå dette sker, er der nogle ting man selv kan gøre for at opretholde ens motivation til et vægttab.

Lav sjove aktiviteter mens du forbrænder kalorierne

Det kan til tider være svært at få sig selv til at tage træningstøjet på, og få slæbt sig selv ned i det lokale fitnesscenter. I stedet kan man sagtens finde på mange andre sjove aktiviteter, hvor man også kan røre sig. Dette kunne fx være at finde en god trampolin at hoppe på, eller begynde på nogle nye haveprojekter udenfor. Uanset hvad vil man være langt mere motiveret til at komme ud at røre sig, hvis man laver en aktivitet man kan finde mening eller glæde ved.

Husk at noter din vægt for at se fremskridt

En anden ting man kan gøre for at blive ved med at være motiveret under et vægttab, er en gang ugentligt at veje sig selv. Herefter kan man nedskrive den opdateret vægt i en lille logbog og derved opretholde motivationen til at tabe sig. Det er en god ide at finde en vægt som også kan måle fedtprocenter og som generelt er troværdig, for at finde den bedste badevægt kan man læse en badevægt test. Der er også en god ide at blive ved med at veje sig selv, efter slankekuren er slut, for at sikre sig at man ikke kommer på afveje.